Lyssna

Praktikantprogrammet

Verksamhetsområde:
Övriga organisationer
Aktivitet:
För elever/studenter: Praktik
Var i världen:
Utanför EU/ESS

Inga fler ansökningsomgångar

Just nu går det inte att ansöka till programmet. Det är inte längre möjligt att söka till programmet (enligt biståndsklassificering och ingen finansiering).

Praktikantprogrammet ger unga svenskar som är intresserade av utvecklingsfrågor möjlighet att höja sin internationella kompetens på plats i ett låg- eller medelinkomstland. Tanken är också att stärka partnerskapet mellan organisationer i Sverige och de länder där praktiken görs. Sidas strategiska partnerorganisationer söker direkt, andra organisationer söker genom en vidareförmedlande organisation. Praktikanter som vill söka praktikplats vänder sig direkt till de organisationer som är behöriga att söka.

Mer om programmet

Här får du en övergripande bild av programmet där vi går igenom vilka organisationer som kan söka samt det övergripande syftet med Praktikantprogrammet.

För dig med beviljade projekt

När aktiviteterna genomförts ska du slutrapportera. Vi går igenom hur rapporteringen går till och vad du ska tänka på. Här hittar du även villkor och förutsättningar från tidigare ansökningsomgångarna att använda som stöd.

Praktikantprogrammet finansieras av Sida.