Gå till huvudinnehåll

eTwinning är ett enkelt och engagerande sätt att komma igång med internationaliseringsarbetet på er skola. Via eTwinningplattformen kan du och din klass samarbeta med lärare och elever runt om i Europa. Samtidigt blir du som lärare medlem av ett stort europeiskt pedagognätverk.

Inspirerande, inkluderande och internationellt

eTwinning gör det möjligt att arbeta på ett sätt som uppfyller det som står i läroplanerna om internationalisering i förskolan, grundskolan och gymnasieskolan.

Genom samarbeten som genomförs på lektionerna får eleverna möjlighet att lära sig i samspel med jämnåriga i Europa - att använda digital teknik för att kommunicera, jämföra, dela och bygga kunskap på ett sätt som är förenligt med våra läroplansmål.

Håll dig uppdaterad

På vår blogg hittar du vad som är på gång, nyheter, tips och goda exempel:

Svenska eTwinningbloggen

Och följ oss också på vår Facebooksida:

eTwinning Sverige på Facebook

Kontakta oss

Universitets- och högskolerådet ansvarar för eTwinning i Sverige. Du är välkommen att kontakta oss på eTwinning(at)uhr.se

Logotyp eTwinning

Nyttiga verktyg

En webbportal för dig som arbetar inom skolområdet. Här hittar du vägledning, stöd och verktyg liksom nyheter, goda exempel, guider och nyttiga länkar. Portalen fungerar som en internationell knytpunkt för skolor där du kan ta del av och dela med dig av idéer, inititativ, åtgärder och resursmaterial. Allt för att göra det möjligt för alla att lyckas i skolan. Du kan också söka samarbetspartner, kurser och platser att jobbskugga och undervisa vid.

School Education Gateway

Logotyp Erasmus+
EU:s program för utbildning, ungdom och idrott.