Filmfestival för mänskliga rättigheter - DGS medverkar

Årets upplaga av MRF – Filmfestival för mänskliga rättigheter bjuder på en seminariedag och minimässa för lärare, pedagoger och MR-organisationer där DGS står för två av programpunkterna.

Filmcentrum arrangerar årligen Sveriges största skolbiofestival MRF – Filmfestival för mänskliga rättigheter. Vecka 47 ser tusentals skolelever i alla åldrar film och diskuterar mänskliga rättigheter med filmare, journalister, författare och MR-organisationer. I år är festivalen större än någonsin och avslutas med en seminariedag och minimässa på temat de globala målen för hållbar utveckling.

Få svar på dina frågor

Dagen bjuder på inspirerande föreläsare, samtal och workshops. Några av frågorna som du som pedagog kan få svar på är:

  • Hur kan de globala målen integreras i undervisningen?
  • Hur får man barn och unga att känna engagemang istället för hopplöshet? –
  • Vilka resurser finns att tillgå för skolan?

Den globala skolan

Den globala skolan håller i två punkter under dagen. Först ut är Mathias Demetriades som berättar om de globala målen och varför de kom till. Karolina Sandahls föreläsning har titeln "Alla ska med - men hur då?" och handlar om de resurser som finns för lärare i arbetet med de globala målen.

När och var?

MRF Filmfestival för mänskliga rättigheter äger rum fredag 24 november på Filmstaden Söder i Stockholm. Incheckning klockan 8.45. Avslutning klockan 15.