Lyssna

En eftermiddag med fokus på skolans demokratiuppdrag och hur vi kan arbeta med det från förskoleklass till åk 9. Intern anmälan.

DGS Dalby 2021-11-17.jpg

Varmt välkommen till ett seminarium där vi tittar närmare på skolans demokratiuppdrag i relation till tiden vi lever i och fördjupar arbetet med barns delaktighet.

Program och medverkande

13.00   Utbildningens betydelse för demokratin Frida Stranne

Mätning efter mätning visar att demokrati är på tillbakagång i hela världen. Det är en utveckling som gör det allt viktigare för skolan att ge eleverna kunskap, kompetens och beredskap för att försvara demokratin.

Frida Stranne, USA-expert, forskare, lektor vid Högskolan i Halmstad och affilierad forskare vid Svenska institutet för Nordamerikastudier vid Uppsala universitet, visar i sin föreläsning hur nedmonteringen av demokratin kan se ut och hur utbildningssystemet kan hindra  utvecklingen. Hon tar också upp vad vi som privatpersoner behöver tänka på för att inte bidra till en utveckling där kunskap och fakta spelar en underordnad roll.

14.10   Fika

14.30   Workshop med Per Dahlbeck och Martin Flower

Per DahlbeckPer Dahlbeck är mellanstadielärare, skolledare, lärarutbildare, författare och verksam vid Pedagogisk inspiration Malmö. Han har en stor erfarenhetsbaserad kunskap i pedagogiska frågor och ett brinnande engagemang för barns och ungdomars lärande i relation till det omgivande samhället.

Martin Flower är regionansvarig för Den globala skolan.

16.oo   Slut

Anmälan

Anmälan sker internt.