Hur gör jag som skolledare och var börjar jag? En heldag med föreläsningar, workshoppar, diskussioner och erfarenhetsutbyte. I dagen ingår också ett pedagogiskt torg med tio utställare som har erbjudanden för skolan.

Seminarium i Malmö

Hur ska skolan organiseras för att bidra till ett hållbart samhälle? Hållbar utveckling ska vara en integrerad del av skolans arbete och finns sedan länge inskrivet i skolans styrdokument. Internationell forskning visar att två faktorer är avgörande för hur arbetet med hållbar utveckling i skolan fungerar: ledarskap och organisation.

Seminariet vill fördjupa förståelsen för rollen som skolledare i relation till Agenda 2030, de globala målen och lärande för hållbar utveckling. Vi studerar de utmärkande dragen och tar del av den senaste forskningen inom området, både nationellt och internationellt. Vi presenterar också nationella stöd för arbetet med lärande för hållbar utveckling.

Mer om medverkande och innehållet i programmet hittar du till höger, eller längst ner om du tittar i mobilen. Moderator är Johan Wester.

Registreringen startar kl 08.00.
Varmt välkommen!

Anmälan

Du som är anställd inom Malmö stad eller Lunds kommun anmäler dig via en särskild länk som du får via e-post.

Övriga intresserade har möjlighet att anmäla sig till en reservlista och delta i mån av plats. Länk till anmälan för övriga

Anmäl dig senast 25 oktober!

Ytterligare kontaktuppgifter

Christer Torstensson, Den globala skolan
christer.torstensson(at)denglobalaskolan.se

Monika Månsson, Malmö stad
monika.mansson(at)malmo.se

Anders Wånge Kjellsson, Lunds kommun
anders.kjellsson(at)lund.se

Medverkande

Pedagogiska torget

Workshoppar