En inblick i demokratins framtid   Porträtt Sören Holmberg
Sören Holmberg är professor emeritus i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och ett känt ansikte i samband med demokratiska val. Han reflekterar kring demokratins framtid med utgångspunkt i en antologi som riksdagen gav ut hösten 2018 för att fira demokratins hundraårsjubileum. Vilka utmaningar och möjligheter har demokratin i Sverige och i världen? 

 

Identitet och framtidstro   Porträtt Khazar Fatemi
Khazar Fatemi är dokumentärfilmare och journalist. Hon berättar om sin och sina föräldrars erfarenhet av flykt. Om att komma som flykting till ett nytt land, om skuld, om att finna hopp och om kraften att börja om och tro på en framtid. Hon tar också upp skolans betydelse för att hon och hennes familj har kunnat integreras i det svenska samhället. Idag jobbar Khazar Fatemi med nyheter och som programledare på SVT.

 

Hur demokratin kan utmanas genom fake news och troll på nätet   Porträtt Daniel Poohl
Daniel Poohl, Expo, föreläser om nationalism, högerextremism och konspirationism. Tidigare har han bland annat arbetat med antirasistisk organisering. Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse vars vision är ett samhälle där rasistiska idéer saknar inflytande.

 

Parallella workshoppar

Skolinspektionens om skolans arbete med demokrati och värdegrund
Robert Östberg berättar om sin granskning.

Ungdomarna och demokratin
Panelsamtal