Gå till huvudinnehåll

Höj utbildningskvaliteten genom ett långsiktigt samarbete med en institution i ett låg- och medelinkomstland. Sök bidrag inom Linnaeus-Palme partnerskap och ge era lärare och studenter möjlighet att undervisa och studera utomlands samtidigt som ni tar emot lika många studenter och lärare från er samarbetspartner. Ansökan öppnar 1 mars.

Genom Linnaeus-Palme kan svenska lärosäten driva långsiktiga samarbeten med institutioner i låg-och medelinkomstländer. Grundpelaren i samarbetet är ömsesidiga utbyten mellan institutionerna där lärare eller lärare och studenter deltar. Syftet med programmet är att höja utbildningens kvalitet, ge deltagarna globala perspektiv på sitt ämnesområde och att förbereda studenter för att verka i globala sammanhang.

Nytt 2019

Inför årets ansökningsomgång går det återigen att söka både rena lärarutbyten och lärar- och studentutbyten. Kravet på ömsesidighet ändras dock inte. Antalet utresande deltagare ska fortsatt vara detsamma som antalet inresande. UHR har också förlängt den maximala utbytestiden för studenter till 40 veckor. Slutligen är gränsen för revision flyttad och gäller nu för projekt som beviljats 300 000 kronor eller mer.

Mer information om programmet och ansökan finns på programsidan för Linnaeus-Palme. Linnaeus-Palme partnerskap

Sista ansökningsdag

Vi behöver er ansökan senast 10 april klockan 12:00.