Gå till huvudinnehåll

Atlas praktik gör det möjligt för elever att praktisera på en arbetsplats i ett annat land. Utlandspraktiken kan ge såväl yrkesmässig utveckling som kulturellt utbyte och ökade språkkunskaper.

Nyttiga verktyg

Euroguidance är en informationsresurs som du kan använda i arbetet med utbyten av olika slag. Genom Euroguidance Sweden, som finns på Universitets- och högskolerådet, kan du få hjälp när du ska vägleda elever och studerande inför, under och efter en utlandsvistelse. Till exempel finns verktyg, tips och informationsmaterial som du kan använda. Allt du behöver för att stimulera, stötta eller följa upp samlat på ett ställe. Bli "ivägledare"!

Euroguidance - inför en utlandsvistelse på uhr.se

Europass kan användas för att dokumentera utlandsstudier och -praktik som genomförts inom till exempel Erasmus+. Europass består av fem olika dokument som hjälper dig som studerar eller arbetar att göra dina färdigheter och kompetenser tydliga och lätta att förstå i andra länder i Europa. Du kan använda Europass när du ska söka jobb eller delta i en utbildning i ett annat EU-land.

Europass på uhr.se

Kontakta oss

atlas(at)uhr.se

Eller ställ din fråga och följ oss på Facebook:

Utbyten på Facebook

Vi jobbar med Atlas praktik:

  • Jenny Lindström, 010-470 03 17

Atlas är ett program finansierat av svenska staten.