Lyssna

Svenska eTwinningpriset

Även i Sverige håller vi varje år en nationell eTwinningtävling. Också denna tävling är knuten till kvalitetsmärket, Quality Label.

Det här betyder att om du som lärare söker och får kvalitetsmärket för ditt projekt, så är du automatiskt med och tävlar i följande års svenska eTwinningtävling. Det är den lärare som sökt kvalitetsmärke som tillsammans med skolan belönas för ett eventuellt pris. Om ni är många som samsas om projektet, prata då gärna ihop er innan en kvalitetsmärkesansökan.

Vad ni får

Projektet som vinner får ett presentkort att använda i projektverksamhet och bjuds även in till eTwinnings årliga europeiska konferens. Juryn kan också ge ett specialomnämnande till ett väl meriterat projekt. Finalister och pristagare får synlighet genom Universitets- och högskolerådets webbplats och i pressmeddelanden.

Svenska eTwinningpriset delas ut under vårterminen.

Tävlingskategorier

Från och med 2020 belönar vi projekt i två kategorier:

  • eTwinningprojekt (digitala)
  • eTwinningprojekt med finansiering, till exempel från Erasmus+ eller Nordplus


Att komma ihåg!

Om ditt projekt har fått ett kvalitetsmärke året innan, är du automatiskt med i tävlingen. Du behöver alltså inte göra en enskild ansökan för svenska eTwinningpriset.

Vinnare 2023

Bors högstadieskola i Värnamo och Böle förskola i Piteå får eTwinningpriset 2023. Vinnarna uppmärksammas för sina sinnrika undervisningssamarbeten med andra europeiska skolor för att främja internationell förståelse.

Vinnare av svenska eTwinningpriset 2023

Vinnare 2022

Vinnare av svenska eTwinningpriset år 2022