Svenska eTwinningpriset
Även i Sverige håller vi varje år en nationell eTwinningtävling. Också denna tävling är knuten till kvalitetsmärket, Quality Label.
Det här betyder att om du som lärare söker och får kvalitetsmärket för ditt projekt, så är du automatiskt med och tävlar i följande års svenska eTwinningtävling. Det är den lärare som sökt kvalitetsmärke som tillsammans med skolan belönas för ett eventuellt pris. Om ni är många som samsas om projektet, prata då gärna ihop er innan en kvalitetsmärkesansökan.
Vad ni får
Projektet som vinner får ett presentkort att använda i projektverksamhet och bjuds även in till eTwinnings årliga europeiska konferens. Juryn kan också ge ett specialomnämnande till ett väl meriterat projekt. Finalister och pristagare får synlighet genom Universitets- och högskolerådets webbplats och i pressmeddelanden.
Svenska eTwinningpriset delas ut under vårterminen.
Tävlingskategorier
Från och med 2020 belönar vi projekt i två kategorier:
- eTwinningprojekt (digitala)
- eTwinningprojekt med finansiering, till exempel från Erasmus+ eller Nordplus
Att komma ihåg!
Om ditt projekt har fått ett kvalitetsmärke året innan, är du automatiskt med i tävlingen. Du behöver alltså inte göra en enskild ansökan för svenska eTwinningpriset.
Vinnare 2022
Anna Whitlocks gymnasium i Stockholm och Kättilsmåla förskola tilldelas eTwinningpriset 2022. Vinnarna uppmärksammas för sina välstrukturerade samarbeten där stort fokus lagts på att elever på digital väg interagerat med varandra.
Läraren Teresa Romano på Anna Whitlocks gymnasium vann i kategorin e-Twinningprojekt och Sara Pöllänen, Louise Tollstam, Sofia Ringholm, Linda Andersson, Malin Fransson och Carina Vadaszi från Kättilsmåla förskola vann i kategorin Erasmus+ använder eTwinning.