Lyssna

Skolambassadör för EU

Verksamhetsområde:
Skola, Yrkesutbildning
Aktivitet:
För personal: Kurs, fortbildning
Var i världen:
Inom EU/ESS
Just nu går det inte att ansöka till programmet. Ansökan till 2023 är öppen från den 15 oktober till och med den 11 december 2022.

Är du lärare och undervisar på en högstadieskola, gymnasieskola, folkhögskola eller inom vuxenutbildning? Vill du utveckla arbetet kring EU-frågor i din skola eller utbildningsorganisation? Då ska du gå utbildningen till skolambassadör för EU.

Syftet med utbildningen är att skolor i Sverige ska uppmärksamma EU-frågor och ge dig som skolambassadör kunskap och verktyg för att inspirera och stödja dina kollegor till att genomföra pedagogiska insatser för att öka intresset och kunskapen för EU-frågor i din skola. Utbildningen ska leda till skol- och verksamhetsutveckling på ett övergripande plan och inte i första hand utveckla din egen undervisning.

Skolambassadör för EU är en kostnadsfri fortbildning som Universitets- och högskolerådet (UHR) genomför på uppdrag av Regeringskansliet tillsammans med EU-kommissionens representation i Sverige och Europaparlamentets kontor i Sverige.

Bli Skolambassadör för EU

Är du lärare och undervisar på en högstadieskola, gymnasieskola, folkhögskola med allmän linje eller inom vuxenutbildning? Vill du utveckla arbetet kring EU-frågor i din skola eller utbildningsorganisation? Då ska du gå utbildningen till skolambassadör för EU.

Undervisningsmaterial om EU

Här hittar du övningar och material som du som lärare kan använda i klassrummet för att skapa engagemang och kunskap hos eleverna om EU och det europeiska samarbetet.

Kontakta oss

Har du frågor och vill ha mer information om utbildningen till skolambassadör för EU är du välkommen att kontakta:
E-post: skolambassadorer@uhr.se