Lyssna

Skolambassadör för EU

Verksamhetsområde:
Skola, Yrkesutbildning
Aktivitet:
För personal: Kurs, fortbildning
Var i världen:
Inom EU/ESS
Just nu går det inte att ansöka till programmet. Ansökan till 2023 öppnar under hösten 2022. 

Är du lärare och undervisar på en högstadieskola, gymnasieskola, folkhögskola eller inom vuxenutbildning? Vill du utveckla arbetet kring EU-frågor på din skola? Då ska du gå utbildningen till skolambassadör för EU.

Under några dagar får du, på plats i Bryssel, besöka EU-kommissionen, Europaparlamentet, Sveriges ständiga representation vid EU och något av de svenska regionkontoren. Efteråt blir du också en del av ett nätverk för skolambassadörer över hela landet.

Utbildningen genomförs av Universitets- och högskolerådet tillsammans med EU-kommissionens representation i Sverige och Europaparlamentets kontor i Sverige.

Bli Skolambassadör för EU

Är du lärare på en högstadieskola, gymnasieskola, folkhögskola med allmän linje eller inom vuxenutbildning? Vill du utveckla arbetet kring EU-frågor på din skola? Då ska du gå utbildningen till skolambassadör för EU.

Undervisningsmaterial om EU

Här hittar du övningar och material som du som lärare kan använda i klassrummet för att skapa engagemang och kunskap hos eleverna om EU och det europeiska samarbetet.

Kontakta oss

Har du frågor och vill ha mer information om utbildningen till skolambassadör för EU är du välkommen att kontakta:
E-post: skolambassadorer@uhr.se